ЗНО 2018 – найболючіша тема не лише для учнів 11 класів, але й для вчителів та батьків, які також стривожені майбутніми результатами своїх дітей. Всі чекають сюрпризів та Міністерство освіти і науки України викладає нову інформацію порціями.  

Вже є конкретна програма. Наказом МОН вже винесено перелік програм, за якими будуть складатися завдання для зовнішнього незалежного оцінювання. Там особливих змін не трапилося, хіба що з’явилися деталізації та уточнення.                                                                        

                                                                                                               

Це стосується історії України, адже тепер у програмі чітко прописані пам’ятники архітектури та образотворчого мистецтва, а також надано список персон, які є обов’язковими для розпізнавання на ЗНО. Тож перед тим як купити книжки ЗНО 2018, слід уважно подивитися, чи є вони актуальними і чи містять інформацію, яку було додано наказами нинішнього року.

 Англійська мова не буде обов’язковою

Англійську мову в перелік обов’язкових дисциплін введуть лише в 2020 році. Зараз же учні 11 класу можуть за вибором обрати даний предмет для складання після випуску з загальноосвітньої школи. Проте новинкою буде обов’язкове аудіювання, яке має на меті перевірити мовленнєві навички учнів та підсилити значимість комунікативної компетентності. Спеціалісти, які проводили моніторинг результатів минулорічного ЗНО з іноземної мови, відмітили, що найбільшу складність завдають учням письмові завдання.

 Як підготуватися до ЗНО?

                                       

Тепер підготовка до ЗНО – це не тільки книги, які учень вичитує кожен день, гори зошитів, уроки з репетитором чи додаткові години зі шкільним педагогом. Навчатися стало легше разом з новітньою платформою Prometheus, на якій всі бажаючи мають змогу підтягнути матеріал та систематизуватися знання з кількох дисциплін:

- українська мова;               

- математика;

- історія України.

Це абсолютно безкоштовна послуга, яка стане у нагоді не лише майбутнім абітурієнтам, але й тим, хто просто цікавиться вивченням окремого предмету та має бажання самовдосконалюватися. Таким чином батьки дійсно можуть суттєво заощаджувати, але не обійтися без індивідуальної мотивації дитини.

Тому не біжимо зі сльозами на очах до училищ, а пробуємо свої сили, ретельно готуємося до зовнішнього незалежного оцінювання та результат не примусить довго чекати. Варто лише не полишати рух вперед.