Перед початком нового навчального року всі форуми заполонили повідомлення від батьків, які скаржаться на те, що їм виходить дуже дорого зібрати до школи своє чадо, придбати йому зошити, канцелярію, одяг та інші необхідні речі. Та чомусь ніхто навіть не задавався питанням, а скільки ж треба фінансів, щоб до старту нового року підготувався вчитель?

Невеличка калькуляція або приблизні розрахунки

Тож розпочати варто з того, що вчителеві також треба запастися канцелярією (ручки для журналу та перевірки зошитів, олівець, записник), і їх треба не по 1-2 штукам, а хоча б штук 10. Також слід завбачливо купити пачку паперу (а якщо навантаження повне, то мінімум 2-3) для роздруківок, кілька папок та файлів. Не забудьте ще й  про фарбу для принтера (давайте хоча б фарбу, уявімо, що принтер ми купили минулого разу).  Якщо підрахувати, то все це приблизно виходить 1000 грв.

Тепер про книжки та методичну літературу. Добре, що є хороші сайти, на кшталт bookletka.com, де можна придбати безліч посібників за привабливим цінами, та якщо у педагога повне навантаження, то на літературу треба витратити біля 600-800 грв. Додайте до цього необхідні витрати, щоб виписати хоча б на пів року фахові періодичні видання, та це вийде десь близько 600 грв.  Конспекти напишемо самі або скористаємося мережею Інтернет. 

Зустрічають за одежкою

Ну не може педагог зовсім забути про свій зовнішній вигляд, адже діти хочуть бачити перед собою стильно вдягненого вчителя. Звичайно з такими зарплатами про речі від дорогих брендів говорити не варто, проте жінці слід придбати хоча б одну сукню, спідницю, блузу та піджак. Уявімо, що вишиванку та пальто на осінь ми ще з минулого року не зносили. Не забудемо хоча б про 5-6 пар панчіх, і це всього нічого десь близько 3000 грв. Чоловікові простіше – вистачить 2 сорочки, брюк та піджака, кілька пар шкарпеток, тож це біля 2000 грв. Краватка залишилася з минулого року, адже вдягаємо її тільки на свята.

Не забудемо про взуття та сумку. Придбаємо хоча б одні туфлі за 600-800 грв. Сумка має бути такою, щоб могла вмістити пару комплектів зошитів і кілька книжок, тож китайської вистачить хіба що на пару тижнів, а за якісну річ треба буде віддати близько 1000 грв, і це якщо знайти варіант із шкірозамінника.

Забудемо про зачіску та манікюр, бо це все не входить до стандартного набору.

Тож, підводимо підсумки: жінці-педагогу для збору в школу потрібно не менше 7000 грв, чоловікові – хоча б 6000 грв, і це тільки якщо ми будемо купляти найнеобхідніше.

Тож кого зібрати в школу дешевше – вчителя чи учня?