Після прийняття рішення про те, що треба починати вивчати англійську мову, завжди виникає досить багато питань і проблем. Де проходити навчання чи можливо можна впоратися самостійно? Треба купувати підручники чи можна скачати електронну версію з Інтернету? А може спробувати відеоуроки, якими так багаті різні соціальні мережі?
Питань багато, а от відповідь одна – якщо за ціль поставлене гарне оволодіння мовою,то вихід один – придбати якісний підручник, який допоможе це зробити якнайшвидше та якнайкраще.
Переглянувши відгуки колег та користуючись власним досвідом можна скласти своєрідний ТОП-5 найефективніших курсів для вивчення англійської мови.
1. Еnglish world – десятирівневий курс для молодших школярів та учнів середньої ланки. Матеріал подано в цікавій формі, а також розміщено багато вправ на опрацювання в групі. Велика кількість ілюстрацій ще більше захопить дітей та зробить процес навчання легким та цікавим.


2. Family and friends – ще один курс, створений спеціально для тих, хто хоче опановувати мову вже з молодшого віку. Різноманітні історії, захоплюючи малюнки та цікаві персонажі зроблять уроки незабутніми та стануть у нагоді для полегшення процесу засвоєння нових знань.


3. Еnglish plus – база для опанування англійської мови дітьми у віці 11-14 років. оптимальний набір вправ та текстів, цікава добірка лінгвокраїнознавчих матеріалі роблять його ефективним для високоякісного процесу оволодіння мовними знаннями.


4. Gateway – сучасний курс англійської мови, розрахований на більш дорослу аудиторію. Його головна ціль – підготовка до складання мовних іспитів міжнародного рівня. Складається з п’яти щаблів та може бути використаний для учнів, які вже мають певний рівень знань. Хоча граматика викладена практично з самого початку.


5. Solutions - п’ятирівневий курс, розрахований на підлітків. Має на меті не лише вивчення мови, але й підготовку до Зовнішнього незалежного оцінювання та мовних іспитів до рівня C1.

Та поза ТОП-5 можна виділити один курс,який є унікальним доповненням до будь-якого з них, адже містить гарну базу для опанування граматики англійської мови – round up. Починається виклад матеріалу з самого елементарного – артиклів, а закінчується складними формами складнопідрядних речень та узгодженням часових форм. Пізнавати з ним таку непросту граматику легко та цікаво.