Вже через  місяць деякі діти знову повернуться за шкільні парти, щоб продовжувати шкільне навчання, а деякі вперше переступлять поріг будівлі, яка стане для них рідною на довгих 9 чи 12 років. Тож батькам треба вже зараз не тільки купити атлас контурні карти з географії та історії, але й попіклуватися про належні умови навчання для своєї малечі, гарно підібрати канцелярію та запастися терпінням. Якщо раніше батьки вели своїх малюків до школи і твердо знали, що і як буде там відбуватися, то тепер навіть складно сказати, які підручники і робочі зошити будуть знаходитися у їх портфелях. Щоб не бути ошелешеними саме в святковий день Першого Дзвоника, треба знати, які нововведення очікують шкільну освіту цього року.

             

1.            Першокласників очікує вже 12 річне навчання. Якщо раніше говорилося про введення цієї інновації лише з 2017, то тепер точно відомо, що за партами малечі, яка цього вересня вперше переступить поріг школи, треба буде сидіти цілих 12 років.

2.        Одинадцятикласники вперше напишуть обов’язкове ЗНО з англійської мови. Якщо раніше це був предмет за вибором, то тепер випускники замість стандартної шкільної ДПА будуть складати ЗНО з трьох дисциплін, бали за які підуть до їх атестатів. Тож чи активно штудіювати мерзляк збірник задач і контрольнихробіт, чи відкривати англомовний словник, вирішувати кожному особисто.

3.            Учнів та 1 та 2 класів очікує спрощена программа навчання, яка буде більш схожою на роботу в дитячому садку, ніж на школу. Вчителі отримають можливість вільно обирати методику роботи та при необхідності відступати від запропонованої програми.

Це ТОП-3 кардинальних змін, через які треба буде пройти школярам у 2016-2017 навчальному році. Готуєтьс яще ряд проектів, та які новації слід очікувати, залишається загадкою.